"Meditaatio on sen muuntamista hartaudeksi, mitä tietää."
- Rudolf Steiner

Meditaatiolla on runsaasti määritelmiä, ja meditoida voi hyvin monilla tavoilla. Yhteistä niille kaikille on kuitenkin tasapaino ja rauha. Keskittyminen saa osan sielunelämästä hiljenemään niin, että toiset osat voivat päästä vapaasti liikkeelle.

Rauhattomuus on sitä että kaikki on liikkeessä. Mistään ei saa otetta.

Meditaatio voi olla myös liikkuvaa, mutta silloin tuo liike on hallittua ja rauhallista. Liike voi tapahtua mielikuvana tai fyysisenäkin liikkeenä. Meditaatiossa voi seurata jotain luonnontapahtumaa, kuten kasvin kasvua tai valon koittamista pimeän yön jälkeen.

JOHDETTU MEDITAATIO

Itse ohjaan runsaasti johdettuja meditaatioita. Viime vuosina useimmat johtamani meditaatiot ovat perustuneet mestari Kuthumin kanavoituihin meditaatioteksteihin. Erityisen antoisia ovat olleet Johannesburgissa Etelä-Afrikassa kanavoidut meditaatiot. Niissä on samankaltaista tasapainoisuutta, joka sopii hyvin myös meidän suomalaisiin olosuhteisiimme.

Kuvittelen miten mestari Kuthumi henkiseltä puolelta seuraa ihmiskunnan tilannetta, ja luo aina johonkin ongelmaan sopivan meditaatioprosessin. Näitä meditaatioita luen pääosin valmiista tekstistä, mutta ohjatessani muokkaan niitä tarpeen mukaan, lisään jotain saadakseni se osumaan paremmin kohdalleen.

Ohjattu meditaatio on parhaimmillaan aina myös sisäistä vuoropuhelua osallistujien kanssa, ja luonnollisesti henkisen ohjauksen kanssa, vuoropuhelua jokaisen oman suojelusenkelin tai korkeamman minän kanssa, Suomen kansanhengen kanssa, Kristuksen kanssa.

Usein monet luonnonhenkisyyden tasot ovat mukana.

Silloin tällöin tapahtuu, että jonkin paikkakunnan kollektiiviset energiat tulevat voimakkaasti mukaan, ja odottavat huomiota ja puhdistamista, parantamista.

Taisin jokin aika sitten kirjoittaa Suomussalmen mineraalienergiasta, joka tuli vahvasti mukaan yhteiseen meditaatioon. Tampereella yhteyttä hakevat energiat ovat usein jollain tavalla yhteydessä sen historiaan työläiskaupunkina. Turussa taas saattaa kohota esiin kosmis-inhimillinen draama.

TÄHTITIETOISUUSILLAT

Vuosituhannen alkupuolella pidimme vuosia tähtitietoisuusiltoja. Illan aiheena oli jokin tähtiystävä, ja yksinkertaisesti vain keskityimme tuohon tähteen ja annoimme meditaation muodostua sen ohjauksen mukaan. Nuo meditaatiot olivat hyvin kehittäviä ja mielenkiintoisia, ja oppi miten maailmankaikkeudessa vallitsee hyvin voimakas henkisen tuen ja opastuksen periaate.

Tämän vaiheen suosikkitähtiä olivat esimerkiksi Plejadit eli Seulaset, Sirius, Arcturus, Otava, Pohjantähti, Andromeda ja useat galaksit ja tähtisumut.  Kaikista kertyi laajat muistiot, joita toivottavasti pääsen joskus purkamaan.

Näistä voin edelleenkin pitää mielelläni iltoja.

PERUSMEDITAATIO

Johdettujen meditaatioiden juhlahetkien ohella on hyvä meditoida itse säännöllisesti.

Nyt suosittelemani yleismeditaatio on seuraavanlainen:

  • Istu selkä suorana (tai ainakin avaa energiavirtaus vastaavasti) ja anna hengityksen tasaantua.
  • Kuvittele silmien korkeudelle vaakasuora taso. Voit kuvitella sen myös täysin tyynen lammen pintana, veden ja ilman rajana, mutta kevyesti, ei niinkään 'aineellisesti'.
  • Pidä tämä vaakataso tietoisuudessasi, ja huomaat miten sisäisyydessäsi alkaa tapahtua liikettä sen ala- ja yläpuolella. Hyväksy nämä energialiikkeet, anna niissä olevan energian tulla esiin ja sitten tasaantua ja vapautua.
  • Edistyessäsi vaakataso saattaa kohota otsachakran korkeudelle, laskeutua esimerkiksi kurkun korkeudelle, tai tasoja saattaa ilmetä useampia eri chakrojen kohdalle. Jos näin käy, anna niin tapahtua, mutta siihen ei tarvitse mitenkään erityisesti pyrkiä.
  • Luota siihen, että juuri se mitä koet, on juuri oma, ja hedelmällisin tiesi.
  • Kymmenen tai viisitoista minuuttia on hyvä aika. Voit käyttää puhelimen ajastinta, jolloin sinun ei tarvitse itse huolehtia ajasta.

Hyviä meditaatiohetkiä!