Unessa tiivistä työskentelyä, ja kun heräsin tavanomaiselle tauolle, sattui käteeni Minä Olen -lehti 5/2008. Kävin läpi professori Juha Pentikäisen kirjoitukseen tekemiäni alleviivauksia Suomen pyhistä paikoista. Erittäin hyvä kirjoitus, onkin haastattelu.

SUOMEN CHAKRAT

Seuraavalla sivulla yhden sivun mittainen Suomen pyhä maantiede, joka kertoo Teresia Weissin luomasta Suomen chakrojen kokonaisuudesta. Olenhan sitä jo aiemminkin tutkinut, mutta katselin jälleen, hyvin kaunis Teresian tekemä kuva, jossa sinertävällä Suomi-neidon pohjalla kaartuu seitsemän chakroja kuvaavaa tähteä.

Tähtien yllä valkea jää- tai huurrekruunu, Jäämeren rannalla - sinnehän ensi kesänä käy tie Sinikan kanssa...

Aloin meditoida Suomen kruunuchakraa, joka Teresian mukaan sijaitsee Utsjoella - ja jos Suomi-neidon karttakuvaa katsoo, paikka on myös melko ilmeinen. Mutta Teresian sanallinen kuvaus tästä on kaunis: Utsjoki - hopeaporojen kehät ja kultaisten porojen renkaat, "taivasporot".

Eikä kestänyt kauankaan, kun jo olin kalenterin ääressä: jos Helsingin Sirius-ryhmä suostuu uhraamaan tiistai-iltansa tähän tarkoitukseen, ehdimme juhannukseen mennessä käydä meditaatioilloissa läpi kaikki Suomen seitsemän kaunista chakraa. Ja toki, ei vain Suomen chakroja, vaan samalla myös omia, ja myös koko Maan chakrakeskuksia!

Päivämäärät menevät niin hienosti kohdalleen!

KOLI

Ja sitten katselin jälleen kartalta lempipaikkaani Kolia. Pohjois-eteläsuunnassa se asettuu solaarikeskuksen ja vatsakeskuksen väliin: vastaa sillä tavoin napachakraa, vaikka onkin sivussa linjasta, taianomaisena porttina itään.

Jo viikon kuluttua menemme Sinikan kanssa muutamaksi päiväksi Kolille. Lauantaina 15.3. Kolin Luontokeskus Ukon tiloissa perustetaan Kalevalaisen Kulttuurin Liiton toimesta Forum Ursa Major, tarkoituksena kehittää yhteisen tulevaisuuden forumi Pohjolan kansojen luontosuhteelle, myyttiselle taiteelle ja muulle asiaan kuuluvalle.

Tähän perustamistilaisuuteen menemme mukaan, ja sitä ennen on jo klo 13 pieni Suomalaisen mytologian päivän juhla, ja tietenkin, lauantai kun on, Kolin hotellin ravintolassa tanssitaan illalla.

Koli-meditaatio! Helsingin meditaatioilta 13.3. on tosin kaavailtu Kuthumin 11:11 -meditaation uusinnalle, mutta päivä olisi juuri sopiva Koli-meditaatiolle, ennen matkaa ja foorumin perustamista Ison Karhun nimissä. Tuo Ursa Major siis tarkoittaa Ison Karhun tähtikuviota, josta Otava on osa.

Nyt Kolin suurten haltijoiden läsnäolo tuntui niin voimakkaalta, että asia on selvä: siis 13.3. torstaina Koli-meditaatio.

PYHÄT TÄHDET

Entä pyhät tähdet? Vuosia sitten kävimme niitä läpi tähtitietoisuusilloissa. Iso Karhu Otavineen tarvitsee oman vahvan meditaationsa, tämä Jukolan veljesten voimaseitsikko.

Otin jälleen kalenterin esille, ja rakkaat ja tutut kalevalaiset voiman, kauneuden ja laulun tähdet asettuivat kuin itsestään paikoilleen, jälleen juhannukseen saakka:

27.3. Iso karhu ja Otava
10.4. Vega
24.4. Deneb
8.5. Arcturus
22.5. Pohjantähti
5.6. Plejadit eli Seulaset
19.6. Sirius

Mahtava kokonaisuus. Kaikkea on jo niin pitkään valmisteltu!

Laitan nämä pian ohjelmiin. Tervetuloa mukaan!