Mukavasti oli tänään huone täynnä kun Suomen otsachakra oli vuorossa Pyhä Suomi -meditaatiosarjassa Helsingissä.

Otsakeskus tai kolmas silmä on tietoisuuskeskus, ja Suomen eteeris-henkisessä olemuksessa se on sijoitettu tuonna Inarin tienoille. Inarinjärvi päilyy pohjolan valoa ja sen syvyys vie lujasti maan tietoisuusolemukseen.

Viime kerralla aloitimme kruunuchakralla, jota Suomessa vastaa Utsjoen alue. Nyt siis otsachakra, mutta hyvin voimakkaasti sisäinen opastus ja energiat lähtivätkin liikkeelle sakraalichakrasta, navan alapuolella olevasta keskuksesta. Se on symmetrinen otsakeskuksen kanssa näiden kaikkiaan seitsemän perinteellisen chakran suhteen, ja sikäli oli ymmärrettävissä että käytimme niin paljon aikaa juuri tämän sakraalikeskuksen puhdistamiseen, eli toisen alhaalta päin lukien.

Chakroilla on siis voimakas yhteys symmetrisesti keskellä olevan sydänchakran molemmin puolin. Näiden kahden chakran yhteyden voi ymmärtää myös niin, että tietoisuus on juuri vastakkainen ilmiö ihmisessä elämän kanssa. Siellä missä on paljon elämää, ei ole tietoisuutta, ja tietoisuus taas pysähdyttää elämän, tai vain heijastaa energioita.

Tässä meditaatiossa loimme yhteyttä myös Euroopan chakroihin, ja se tuntui hyvältä. Ensi kerralla jatkamme kurkkuchakran kanssa, ja joka haluaa lisää tietoja, niin mukaan vain. Vastaava meditaatiosarja alkaa myös Tampereella huomenna eli keskiviikkona.