Turun luonnonhenkikurssi viime lauantaina oli hyvin miellyttävä ja antoisa, jopa itsellenikin. Erityisen miellyttävää oli että paikalla oli myös puutarha-alan ja -suunnittelun ammattilaisia. Kun luonnonhenkien ymmärrys yltää myös niille, jotka ammatikseen ovat tekemisissä luonnon, kasvien ja viljelyn kanssa, asiat menevät eteenpäin juurevasti.

Kurssi alkoi heti voimakkaasti. Muutamien alkulauseiden jälkeen tuli johdatus tehdä aivan pieni asia meditatiivisesti, ja niinpä en laittanut edes nauhoitusta päälle, mutta niinpä meditaatio silti jatkui oikein suurella voimalla, paljon oli henkisen puolen ystäviä ja ohjaajia paikalla.

Meditaatio ohjautuikin nopeasti meidän jokaisen sisäisen Päivänsäteen ja Menninkäisen aktivoimiseen. Tämä tieto on alunperin Marko Pocagnikilta. Meillä on siis kaikilla ihon sisäpuolella asuva rakennusmestari, työnjohtaja joka huolehtii kaikesta mitä kehossa tapahtuu. Tämä 'menninkäinen' on kuitenkin usein poissa paikaltaan, ja häntä me palautimme kohdalleen ensimmäisessä meditaatiossa.

Loppumeditaatiossa sitten palautimme vastaavasti kaunista ja valoisaa, neitomaista tai keijumaista olentoa, joka asuu hieman ihon ulkopuolisessa sfäärissä.

Nämä Päivänsäde ja Menninkäinen, Kaunotar ja Kulkuri tai Pessi ja Illusia esiintyvät monissa lauluissa, saduissa ja tarinoissa, ja kertovat siis siitä mitä meissä itsessämme on ja tapahtuu. Ensimmäistä kertaa tässä meditaatiossa tapahtui, että Menninkäinen alkoi suorastaan vahvistua ja valaistua, loistaa voimallisesti. Sen myötä tuli myös vihkimys luonnonhenkien siunaamiseksi kaikkialla missä kuljemme.

Tähän vahvistusosaan kuului myös varoitus. Kaikille mukanaolijoille annettiin myös mahdollisuus vielä peräytyä, sillä tuon vihkimyksen tai vahvistuksen ottaminen vastaan merkitsee, että kaikki mitä puhumme ja sanomme, ilmaisemme, alkaa vaikuttaa yhä voimakkaammin.

Normaalitilassa nykyihmisellä sisäiset rattaat ja hammaspyörät eivät vertauskuvallisesti ole kytkettyinä toisiinsa, ja se antaa mahdollisuuden nurista ja valitella ilman että siitä on heti suurempaa ongelmaa. Mutta kun vahvistuksessa eri hihnapyörät kytkeytyvät toisiinsa, se merkitsee, että on syytä olla entistä huolellisempi sen suhteen mitä ajatuksillaan ja etenkin puheellaan lähtee luomaan.

Ja nopeasti meni päivä. Luonnonhenkien maailma on niin ihmeellisen laaja, rikas ja monimuotoinen, antoisuudesta puhumattakaan, että todella tuntee olevansa mukana ihmeellisessä runsaudesta heistä puhuessaan.

Seuraava luonnonhenkipäivä onkin sitten Tampereella 7. kesäkuuta.