Hei kaikille. Anteeksi hiljaisuus. Kävi niin että kirjoitin jälkiraportin Kolin toukokuun viikosta valmiiksi. Tarkistin vain Räsävaaran nimen - ja niin oli koko huolellinen kirjoitus haihtunut.

Räsävaara on Kolin harjustosta hieman erillään oleva harju, jolle Kolin kyläläiset ovat rakentaneet näkötornin. Hienot on maisemat sieltäkin. Vain Kolin ainutlaatuinen panoraama puuttuu, mutta muuten nähtävää on kaikkiin ilmansuuntiin. Kannattaa sielläkin vierailla jos Kolin seudulla käydessä aikaa riittää.

Sen jälkeen onkin paljon tapahtunut. Kolilla olin toisenkin viikon Kalevalaisen Kulttuurin Liiton kurssilla, jossa käytiin läpi Kolin merkittäviä paikkoja. Minun kohdalleni osui etenkin vaikeammin löydettäviin paikkoihin ohjaaminen, mutta hyvin nuo löytyivät.

Viikon mittainen kurssi ei ollut lainkaan liiallisen pitkä - viisi täyttä päivää perillä. Joka päivälle riitti vaihtelevaa tutkimista. Koli on todella satumainen paikka, niin paljon enemmän kuin vain Ukko-Kolin huipulta otetuista maisemakuvista voisi arvata. Vaikka niissäkin on aina oma ihmeellinen lumonsa.

On sääli että useimmilla kapuaminen Kolin huipulle sattuu juuri iltapäivän alkuun, jolloin aurinko on korkeimmillaan - ja värit tasaisimmillaan. Jos vain mahdollista, kannattaa ajoittaa tulonsa Kolin huipulle mahdollisimman aikaiseen aamuun, tai sitten illansuuhun, jolloin värit ovat voimakkaampia ja varjot alkavat vahvistaa näkymää.

PYHÄ KOLI

Kolin kurssilta tekemäni valokuva-albumi netissä sai heti lähes uskomattoman suosion. Runsaassa parissa viikossa on katsojia ollut jo lähes 2500. Jotain siinä on täytynyt osua kohdalleen!

http://travel.webshots.com/album/564914796XluRSG?vhost=travel