Muutama viime vuosi on mennyt kovalla vauhdilla. On ollut meditaatioiltamatkoja aina Lappia myöten jo monia uusia toimintoja on tullut. Kesäloman jälkeen huomasin, että keho ja mielikikin varmasti kaipaa lisää lepoa: en saanutkaan kaikkia vanhoja osatoimintoja pyörimään. Lopulta vielä tietokonekin meni sekaisin, ja tajusin että samalla meni paljon tietoa, esimerkiksi viimeisimmät Hopeasulkaviestien osoitetiedot, ja kotisivut olivat kadonneet jo hieman aiemmin.

Jos olet ihmetellyt miksi et saa Hopeasulkaviestejä, lähetä viestiä, vaikkapa tämän kirjoituksen kommenttina, niin Hopeasulat alkavat jälleen tulla.

Nyt meditaatioillat eri paikkakunnilla ovat vähentyneet ja olen alkanut suomentaa ja kirjoittaa kirjoja, jotka ovat pitkään odottaneet vuoroaan. Nyt on työn alla Robert Powellin hieno ja tosi tärkeä "Pyhä Sofia-kolminaisuus". Siitä julkaistiinkin aikoinaan kolmen esitelmän kirjanen 90-luvun alussa, mutta Robert on täydentänyt sen kunnon kirjaksi.

Tällä kirjalla on minulle hyvin merkittävä historia. 90-luvun alussa minut kutsuttiin Pohjois-Walesiin puhumaan Kalevalasta ryhmään, joka kokoontui noin kerran vuodessa Kristuksen toisen tulemisen ja helluntain teeman ympärille. Mukana oli sekä eurooppalaisia että amerikkalaisia, jotka kutakuinkin kaikki olivat tutustuneet Steineriin ja antroposofiaan, mutta kulkivat vahvasti omaa henkistä tietään.

Tuossa seminaarissa eräänä iltana Robertin esitelmän jälkeen Charles Lawrie näytti minulle kirjasta, joka oli tehty Robertin parin vuoden takaisten esitelmien pohjalta. Se oli juuri tuo Pyhä Sofia-kolminaisuus, ja siinä oli kaavio, joka jysähti todella voimakkaasti. Pyhän kolminaisuuden kolmio, jonka päälle oli lomittain piirretty toinen kolmio, Sofian eli Maailmanviisauden kolmio: Äiti, Tytär ja Pyhä Sielu. Yhdessä hetkessä tajusin monta asiaa, jotka olivat ihmetyttäneet minua vuosia. Nyt se selvisi: miehistä kolminaisuutta vastaa naisellinen kolminaisuus.

Monenlaista tähän liittyvää on tässä Robertin kirjassa, jonka tekstin tarkistus on nyt menossa. Ensimmäinen käännösvaihe on siis jo valmis. Tämä kirja on aivan erinomaisen merkittävä naisellisuuden henkisyyden käsittämisessä. Siinä on todella paljon ulottuvuuksia.

Kiitos kun luit tätä blogia tauon jälkeen!