Tervetuloa uudelle blogilleni. Työtä on kovasti, mutta vielä jää hetkiä jolloin on mukavaa kirjoittaa jotain muuta kuin sitä mikä on välttämätöntä. Lisäksi on asioita, joille ei ole mitään muuta luontevaa julkaisupaikkaa.

Ihmettelen onko viisasta kirjoittaa julkista blogia monista asioista, jotka saattavat hämmentää tai olla uusia tai vaikeasti ymmärrettäviä monille lukijoille. Toisaalta tällaista mahdollisuutta saada asioita esiin, ja lukea, ei juuri muualla ole, joten olkoon näin, ainakin aluksi.

Kirjoitan päiväkirjamaisesti ilman kategorioita. Osittain tämä on oma työkirjani. Olen kirjoittanut päiväkirjoja useissa elämäni vaiheissa, yleensä muutamia kuukausia kerrallaan. Joskus hyvinkin hienosti työstettyjä, värikynillä väritettyjä. Katsotaan mitä tästä tulee.

POHJOISEN KIERROS

Eilen palasimme pohjoisen kiertueelta, rakkaani ja minä. Meditaatioiltoja seitsemällä paikkakunnalla, Vaasa, Oulu, Rovaniemi, Ylläs, Kuusamo, Suomussalmi ja Hammaslahti. Oli mukavaa taas nähdä tuttuja.

Varmaan paljon mukavampaa kuin monet kuvittelevat. Osaan vetää johdettuja meditaatioita ja pitää esitelmiä, mutta aivan omana itsenäni olen usein kovinkin hiljainen. Älkää antako sen hämmentää - minulle saa kyllä tulla puhumaan. Ja kysymyksiä saa esittää, myös tilaisuuksissa.

Tämä on niin moneen kertaan sanottu, mutta se on hyvä kertoa yhä uudelleen: kysymykset ovat tärkeitä. Jokainen uusi kysymys luo uusia tilaisuuksia, jokainen uusi kysymys uudistaa vanhaa tietoa, ja luo uutta tietoa. Olkaa siis hyviä ja kysykää!

Eräs kysymys, jonka mielelläni kuulisin, on: Siis, mitä tuo kaikki oikein tarkoitti? En ymmärtänyt yhtään mitään? - Juuri noin saa kysyä, sillä asiat joista puhun ja joista olen innostunut, ovat hyvin yksinkertaisia ja selkeitä. Silti ne saattavat liikkua alueilla, joiden tietoisuusenergiat ovat vielä heikkoja. Siksi voi kuunnella, ja sitten huomata että kaikki on pyyhkiytynyt muistista pois.

Ja siksi on hyvä kuunnella ja kertoa uudelleen. Toki lyhemmin. Tai kertoa vielä uudelleen.

Rakas oppi-isäni, jonka teoksia olen niin kauan lukenut, Rudolf Steiner, kertoo miten tärkeää on ajatuselämys, saada kunnolla ote ajattelusta, ajattelun prosessista. Sille pohjaa oman vapauden kokemus.

Kun tuntee todella ajattelevansa, ei voi olla maailman ja ympäristönsä uhri. Nykyisin meidän yleinen ajattelumme on liian abstraktia. Se on joko vain loogista, eli vailla syvyyttä, tai sitten ohuen kuvamaista, kuin kuvat television kuvaruudulla.

Elävä ajattelu on voiman kokemus, ja Steinerin käsittein se johtaa kokumukseen omasta ja maailman elämänvoimista tai eetterikehosta.

Muistin harjoittaminen taas johtaa toiselle sisäiselle alueelle, astraalikehon yhteyteen.

Kun kumpikin elävöityy, ihmisen varsinainen henkisyys, uusi minuus, saa itselleen elävän ja tukevan pohjan.