Vapunaaton tanssit olivat tapahtuivat Tanhuhovissa, kuten niin monet muutkin juhlapyhien tanssit. Tanhussa on hyvä parketti ja hyvää tilaa. Kahdestaan kun tanssii, niin suuresta tungoksesta ei ole niin väliä. Tanhussa on hyvä valita myös missä tanssii. Jos toinen orkesteri ei suuresti miellytä, voi aina sen setin ajan tanssia karaokepuolella, jossa kaikilla kappaleilla on hyvät orkesteritaustat. Tällä kertaa meidän makuumme laadukkaammasta musiikista vastasi Teuvo Oinas.

Vapun ulkoiluretki suuntautui Tammisaaren Ramsholmeniin. Mitä upein paikka. Ensin auto satamarantaan, kävely kaupungin kauniita rantoja Ramsholmeniin, jossa oli vallan valtavat valkovuokkolehdot, siis valtavat. Koskaan aiemmin en muista nähneeni noin mahtavia ketoja aivan valkoisena!

Muitakin mielenkiintoisia kasveja ilmentyi, mutta nuo keväiset lehtokasvit eivät ole kovin hyvässä muistissa, eikä eilen illallakaan ehditty selvittää niiden nimiä, jotka jotenkuten jäivät muistiin.

Mielenkiintoinen asetelma oli kannonhaarukassa kukkiva ketunleipärypäs. Näin aikaisin keväällä.

Puita emme halailleen, mutta nojailimme niihin sen sijaan. Olemme näköjään molemmat, Sinikka ja minä, tulleet puiden energioille aikojen myötä herkemmiksi, ja nyt jokaisen puun omalaatuiset virtaukset ja energiat olivat selvästi havaittavissa. Myös se mihin kohtaan omaa kehoa ne ensiksi vaikuttivat, ja mihin sitten.

Lehtipuissa ja havupuissa on selvä yleisero, mutta kaikilla samankin lajin puilla on selvästi oma laatunsa.

Puihin nojailu on halpaa lystiä, ja hyvin parantavaa. Sitä parantavammalta se tuntuu, mitä selvemmin itse energioita aistii, mutta todella kannattaa puihin nojailla vaikka ei mitään kummempia tuntisikaan.

Ja jos ei kehtaa puuta halata, ja reppu taas painaa selän puolelta, niin kyllä puun voiman tuntee ja sen yhteyteen pääsee, vaikka siihen nojaisi vain olkapäälläänkin. Tietenkin silloin tunne jää hieman toispuoliseksi, mutta hyvä tietää että se niinkin onnistuu, sillä kummasti ihmisellä saattaa olla metsäretkelläkin niin kiire, ettei aina ehdi reppua selästään laskea - kun toiset jo menevät edellä tai päämäärä häämöttää mielessä.

Ehkäpä huomenna olisi aikaa aloittaa Webshotiin uusi kansio, Suomi 2008. Siihen tulisi tähän saakka kuukauden takaisia kuvia Iin Haminasta ja näitä Ramsholmenin kevätkukkia. Erityisenä aiheena tällä kertaa myös miten valkeat ja keltaiset kukat piirtyvät kauniisti suurten jalojen lehtipuiden runkoja vasten. Hyvin kaunista.

- Uusia tunnistettuja kasveja mukulaleinikki ja pystykiurunkannus.