Vega on taivaan viidenneksi kirkkain tähti, nuori vaaleansininen sykkivä kääpiö, joka on suhteellisen lähellä Maata, vain 26 valovuoden etäisyydellä.

Meditaatioillassa avauduimme Vegan musikaalisuudelle, sen sisäiselle soinnille, jonka itse niin usein kuulen juuri kalevalaisena kanteleensoittona. Tämän soinnin annoimme ulottua ja soida kehon soluissa, ja sitten hiljalleen kaikissa chakroissa, joista lopuksi kasvoi esiin kuin kaunis seitsenvärikeskuksinen sykkivä soitin. Tämän vahvistava virtaus siirtyi sitten myös selkärankaan.

Luimme vanhat japanilaiset ja kiinalaiset legendat toisiinsa rakastuneista taivaallisesta keisarintyttärestä (tai Keijusta) ja härkäpaimenesta, jotka uppoutuivat toinen toisiinsa niin, että taivaan tytäs unohti työnsä, vaatteiden kutomisen jumalille. Siitä tytön isä suuttui niin, että erotti tyttären ja kuolevaisen härkäpojan eri puolille taivaallista virtaa, Linnunrataa.

Hän kuitenkin heltyi niin, että lupasi että yhtenä päivänä vuodessa, seitsemännen kuun seitsemäntenä päivänä he saavat tavata toisensa. Silloin harakka saapuu ja levittää siipensä sillaksi Linnunradan yli.

Tämä kunniaksi Japanissa vietetään Tanabata-juhlaa, ja sanotaan että silloin toiveemme toteutuvat, jos rukoilemme näitä kahta tähteä, Vegaa ja Altairia, Kalevan Pohjolan taivaallista neitoa ja Kullervoa.

Eläydyimme myös Vegaan Maan pohjoisen napatähtenä, niin kuin se joskus tuhansia vuosia sitten on ollut, ja tulee jälleen vuorollaan olemaan. Tunne oli hyvin - intensiivisen... viihtyisä?

Myös zeniläisen kymmenvaiheista vihkimystä kuvaavassa kuvasarjassa on kahdeksannen kuvan taivaalla Vegan symboli, neito valkeiden pilvien keskellä, ja alla valkea härkä.

Sen säkeet kuuluvat:

VIII, Kaikki on unohdettu

Nyt kokonaan valkea eläin on valkoisten pilvien ympäröimä,
Ihminen on täydellisesti rentoutunut ja tasapainoinen, ja niin on hänen kumppaninsa;
Kuunvalon läpäisemät valkoiset pilvet heittävät valkeat varjonsa alleen,
Valkeat pilvet ja kuunvalon kirkkaus - kukin seuraten oman liikkeensä rataa.

Vihkimyksen kahdeksannessa vaiheessa siis sielu ja keho ovat lähes täysin läpäisseet toisensa, alkuaan villi härkä, Kullervo, on kesytetty. Yhdeksännessä kuvassa taivaalla on Kotkan tähtikuvio, keskustähtenään siis Altair. Ja kymmenennessä kuvassa kaikesta on jäljessä enää vain ympyrä. Täydellinen yhdistyminen on tapahtunut.

Usein siunaamme veden tauolla, ja tänään tuo siunattu Vega-vesi oli erityisen parantavan tuntuista ja siunauksen tapahtuminen, veden sisäinen uudelleen järjestyminen kesti kauan. Juotuammeteimme siitä vielä toisen potenssin (dynamisoinnin) ja Kristus-läsnäolo tuli mukaan voimakkaasti, vedestä tuli valtaisen tähtikristallisen voimakasta.

Ja kahden viikon kuluttua, jos mahdollista, vieläkin vaikuttavampi upea tähti, Joutsenen - ja hyvällä sydämellä voi sanoa: Suomen Joutsenen Deneb.